Европейски Ден на Предприемача
Начало Регистрация Програма Презентации Организатори Спонсори Полезни връзки За контакти BG EN
SU Logo

Иновации и предприемачество – 20 години по-късно


10 ноември 2022, Дом на Европа, София и онлайн


Скъпи приятели,
Ежегодният форум за насърчаване на студентското и младежко предприемачество - Европейски ден на предприемача 2022 г. - ще се проведе на 10 ноември 2022 г. за 20-ти пореден път!


В динамичната обстановка, в която живеем, ще се съберем – на живо в залата на Дома на Европа в София и онлайн, за да обсъдим идеи, практики, възможности за обучение и финансиране на предприемачески идеи. Форумът се организира от Център за трансфер на технологии към Научноизследователски сектор на Софийски университет "Св. Климент Охридски" в партньорство с Innovation Starter, Бизнес клуб към Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски” и Университетски център по предприемачество и проектно управление към Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”.


Моля, направете Вашата регистрация за участие тук.
Ако противоепидемична обстановка не ни позволи да се съберем в зала, прякото онлайн излъчване на форума ще бъде достъпно на страницата на Център за трансфер на технологии към НИС на СУ "Св. Климент Охридски" във Фейсбук.
Друга възможност за участие във форума ще има чрез платформата Zoom. Всеки регистрирал се участник ще получи линк за участие на посочения от него е-mail с подробни указания как да се присъедини към събитието.
До среща в реалното и/или онлайн пространство!
Очакваме Ви!


ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕЯ

Европейският ден на предприемача е инициатива, която има сериозни традиции в Обединена Европа. Тя възниква в рамките на мрежата PAXIS (The Pilot Action of Excellence on Innovative Start-ups) ии има за цел да популяризира успешни модели за създаване и развитие на нови предприятия. Концепцията за този форум е въведена от мрежата на европейските градове - EUROCITIES и Европейската комисия.

Европейския ден на предприемача 2022
Иновации и предприемачество – 20 години по-късно
10 ноеври 2022, Дом на Европа, София и онлайн


Центърът за трансфер на технологии към Научноизследователския сектор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" съвместно с Innovation Starter, Бизнес клуб към Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски” и Университетски център по предприемачество и проектно управление към Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски” организира 20-о издание на Европейски ден на предприемача - 2022 г. Ежегодният форум за насърчаване на предприемачеството в България ще се проведе на 10 ноември 2022 г. присъствено в зала (в зависимост от противоепидемичната обстановка) и ще бъде излъчван онлайн от 09.00 до 14.00 часа. Фокусът на събитието по традиция ще бъде върху състоянието на студентското и младежко предприемачество в България, възможностите за финансиране и менторските програми, осигуряващи допълнителни знания на предприемачите.

Икономиката след Covid-19 – каква и накъде? Новите условия за стартиране на бизнес в България – възможности, проблеми, финансиране, обучение за предприемачи ще бъдат обсъдени в първия дискусионен панел на форума. В него участниците ще дискутират въпроси като:

  • Ролята на европейската екосистема в създаването на условия за успех в предприемачеството
  • Предприемачеството в България – какви бяха очакванията и какви са резултатите 20 години след началото
  • Финансовата подкрепа за предприемачеството у нас – реалност или мит
  • Предприемачество в зелено – бъдеще или реалност
  • Знания за предприемачите - къде и как да бъдат получени

Втората част на форума ще бъде посветена на примери от практиката в условия на постCovid-рестарта и пред предизвикателствата на енергийната криза.

Ще видим и чуем пет истории за началото в условия на кризи.

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ
По традиция, участието в Европейски ден на предприемача предприемача - 2022 „Иновации и предприемачество – 20 години по-късно“ – е безплатно, но след задължителна регистрация. Попълнете регистрационната форма тук.
За допълнителна информация:
Антон Андонов,
Център за трансфер на технологии в НИС на Софийски университет "Св.Климент Охридски,
E-mail: andonov.anton@gmail.com

 
 

Информацията в този сайт е публична и може да бъде разпространявана.

Creative Commons License
Лиценз:Creative Commons Attribution 2.5 Bulgaria License.
 
Софийски Университет "Св. Климент Охридски", ФМИ